Hva skal man fokusere på når man skal friske opp boligen?

01 august 2021
Johanne Larsen

Det er mange detaljer man kan velge å fokuserer å når man skal pusse opp eller friske op pi boligen. Her skal vi si litt nærmere på hvordan du kan begynne å legge merke til hva som skal gjøre og hvordan du skal gå frem

Er du begynt å bli husblind? 

Har du mistet øyet for detaljene i hjemmet? Det er rett og slett ikke så uvanlig å bli det man kaller husblind. Det er når man har bodd et sted over lenger tid og ikke lenger legger merke til detaljer som kanskje andre som ser boligen din utenfra henger seg opp i. Det kan være helt enkle ting som rot og skitt, men det kan også være detaljer som egentlig trenger å skiftes ut. 

Det kan være ganske vanskelig å få øye på disse detaljene selv, hvis man ikke leter aktivt og holder øynene åpne. Det kan for eksempel være den sofaen du kjøpte kjempedyrt for 15 år siden, som rett og slett er blitt for slitt, uten at du helt har lagt merke til det. Ofte tenker man at dyre ting ikke blir slitte, men på et eller annet tidspunkt er også den dyre puten du elsker blitt for slitt til å bli liggende fremme i sofaen.

En annen detalje som mange ikke ser, er dører. Dette er nemlig noe som mange oppfatter som en del av boligen, og derfor så legger de ikke merke til om det er noe som skal skiftes eller fikses. Derfor kan det lønne seg å ta et ekstra godt blikk på dørene og se om det kanskje er på tide å bytte til dører som understreker stilen i boligen din. Det kan nemlig gjøre utrolig mye for helhetsuttrykket og for hvor velholdt og pen boligen din fremstår. Det er en god ide å se nærmere på dører, og finne et stort utvalg av dem på nettet. 

Flere nyheter