Bli klar for å ta opp et lån

13 mars 2022
Maria Laugesen

editorial

Et lån bør aldri være en rask beslutning, og velger du en tilfeldig långiver risikerer du å få dårligere vilkår og høyere kostnader enn du egentlig trenger. Derfor er det en veldig god investering å bruke litt tid på å undersøke dine muligheter, før du tar opp ditt neste lån.

Unngå for høye kostnader

Det kan være fristende å velge det første tilbudet man finner når man skal ta opp et lån. For hvor stor betydning kan det egentlig ha å velge én långiver frem for en annen? Svaret er, at det kan ha utrolig stor betydning og koste deg mye penger i siste ende. 

Det er nemlig stor forskjell på bankenes priser og vilkår, og selv få prosent på renten kan bety en stor ekstrautgift når man snakker om større beløp. Derfor kan du spare flere tusen kroner på å undersøke og sammenligne dine muligheter før du velger. 

lån

Vær godt forberedt

Når du skal ta opp et lån anbefales det derfor at du først og fremst legger et budsjett, så du har dine behov og økonomi på plass. Når du vet hvor mye du trenger å låne, kan du bruke Swiftbanker til å hente inn flere forskjellige tilbud på samme tid. På den måten kan du raskt og enkelt få oversikt over markedet, og se hvilke muligheter du har.

Ut ifra dette kan du sammenligne forskjellige banker ved å se på deres priser og vilkår. Her bør du blant annet se på den effektive renten for å finne det billigste, men selvfølgelig også tilbakebetalingstiden som er avgjørende.

På den måten kan du finne det lånet som passer best for dine behov, og som samtidig er billigst for deg. Sørg alltid for å lese gjennom alle vilkår nøye før du signerer, så du er godt forberedt og unngår ubehagelige overraskelser etterfølgende.

Flere nyheter