Lekeplasskontroll – En sikkerhetsrutine som er verdt å investere i

29 september 2023
Eivind Øi

editorial

Det er vanskelig å konkurrere med barnas entusiasme og energi når de er på en lekeplass. Deres glede og oppdagelsesferd er alt de tenker på, men bak scenen er det noe som virkelig betyr noe – sikkerheten deres. Når det kommer til lekeplasser, er det en bestemt praksis kalt Lekeplasskontroll som sikrer at lekefasiliteter er trygge for utfoldelse. Det er en sikkerhetsanalyse utført av profesjonelle for å kontrollere at alle lekeapparater er i god stand og ikke utgjør en fare for brukeren.

Hva er lekeplasskontroll?

Lekeplasskontroll er en viktig rutine som sikrer at lekefasiliteter er i toppform for barn på alle tidspunkter. Den består av regelmessig inspeksjon og vedlikehold av lekeplassutstyr for å sørge for at de ikke utgjør noen sikkerhetsfare for barna. I Norge er det et krav at alle offentlig tilgjengelige lekeplasser skal være sikre for barn, og dette bekreftes gjennom en lekeplasstilsyn eller lekeplasskontroll. Lekeplassen besøkes av en sertifisert kontroller som sjekker alle detaljer, fra overflatebehandlinger til strukturell integritet i lekeapparater.

Lekeplasskontroll

Hvorfor er lekeplasskontroll viktig?

Lekeplasskontroll er av essensiell betydning fordi barn, i sin uskyld og nysgjerrighet, kan ende opp i farlige situasjoner på grunn av defekt eller dårlig vedlikeholdt lekeplassutstyr. Et forsømt lekeplassområde kan raskt bli en ulykke som venter på å skje. Lekeplasskontrollen bidrar til å forebygge slike uhell ved å påvise eventuelle svakheter i utstyret, ujevne overflater eller skjulte farer som barn kan treffe på mens de leker. Periodisk kontroll hjelper til med å opprettholde lekeplassen i en trygg og hensiktsmessig stand, og sikrer trygt leketøy til barna.

Hvem gjør lekeplasskontrollen?

Lekeplasskontroll utføres av sertifiserte og profesjonelle fagpersoner med god kunnskap om lekeplassstandarder og -krav. De er trent til å identifisere eventuelle farer på lekeplassen, være seg skarpe hjørner på et lekeapparat, løs jord på bakken eller ødelagte deler av utstyret. Et utmerket firma som tilbyr profesjonell lekeplasskontroll i Norge er Aktiv Areal. Med deres erfarne og sertifiserte inspektører kan du være trygg på at lekeplassen din er i trygge hender. De bruker det siste innen teknologi for å utføre omfattende sjekker og leverer en detaljert rapport om tilstanden til lekeplassen.

For de som ønsker det absolutt beste for sine små, anbefales det sterkt å bruke deres tjenester. For sikkerhetens skyld og for å garantere uforglemmelige og morsomme øyeblikk for barna på en trygg lekeplass, anbefales det på det sterkeste å få gjennomført en lekeplasskontroll av Aktiv Areal. Besøk deres nettside på https://aktivareal.no/ for mer informasjon.

Flere nyheter