Miljøvennlige endringer i hjemmet

26 juli 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er faktisk mange enkle forbedringer man kan gjøre for å få hjemmet litt mer miljøvennlig, og som på sikt kan spare deg for energi og penger. Her skal vi se litt nærmere på noen av dem, det er kanskje ikke så vanskelig som du tror. 

Vann og varme

amalo

Det er mye man kan gjøre selv for et mer miljøvennlig hjem. Det kan være bittesmå endringer, som å skifte ut alle lyspærer med led-lys, som bruker mindre energi og varer lenger, eller det kan være litt større strukturelle endringer, som for eksempel har med vann og varme å gjøre. Det er her de fleste av oss bruker mest energi, og kan treffe mer miljøvennlige valg som i de fleste tilfellene lønner seg på sikt. Det mange har fått øynene opp for, er varmepumper. Med en varmepumpe sirkulerer man varmen rundt i hjemmet, og utnytter energien så effektivt som mulig. Det er mange som tenker at det er en dyr løsning, men det er viktig å huske på at det også er besparelser involvert på sikt, og at varmepumpen, hvis den er installert riktig, kan ‘tjene seg inn’ på noen få år. Du kan lese mer om luft-til-vann-varmepumper på amalo. Det kan være det er den løsningen du skal ha for å gjøre hjemmet litt grønnere. Det samme gjelder for løsninger for oppvarming av vann. 

Nye vinduer 

For at varmepumpen skal fungere optimalt, er det dog svært viktig å ha vinduer som er tette. Det er rett og slett for å hindre at varmen siver ut gjennom sprekker i vinduene og karmer, og at varmen blir inne i boligen og kan sirkulere der og gi den varmen du trenger. Derfor kan det lønne seg å ta en ekstra titt på vinduene i boligen din, når du ska finne grønne løsninger som gir et mer miljøvennlig hjem.

Flere nyheter