Unge mennesker må lære å kjøre

04 november 2019
Mathias Bjelland
Unge mennesker må lære å kjøre

Lær noen å kjøre

Kjøring blir av mange sett på som nesten en passasjerit. Det representerer en overgang fra ungdom til voksen alder. Det er en vert satt prosess for å få førerkort. Du må først fullføre og bestå en skriftlig test, hvoretter du kan ta den kjørte testen. Hvis du har bestått testen din ved en trafikkskole i Giske, vil du få utstedt ditt riktige førerkort. Men mange barn klarer ikke å ta testen uten forhåndshjelp og trening.

Mange tenåringer trenger noen som kan veilede dem gjennom prosessen med å forberede seg til den kjørte testen deres, slik som den samme trafikkskole i Giske der de kan få lappen. Dette innebærer at en erfaren voksen person kommer i bilen sammen med tenåringen og viser dem det grunnleggende om hvordan man kjører. Dette starter vanligvis med å forklare girkassen og hva hvert gir gjør og når det er aktuelt å bruke hver enkelt.

Sørg for at tenåringen er forberedt

Avhengig av om bilen har manuell eller automatisk girkasse, vil det være et annet antall pedaler, to for automatisk og tre for manuell. I de fleste tilfeller er det mer fornuftig å trene tenåringen på den manuelle girkassen, noe som er relativt vanskeligere, slik at de da kan operere med enten girkasse. Dette betyr at de må venne seg til å operere med tre pedaler for å bremse, akselerere og skifte gir til rett tid.

Et annet viktig aspekt ved å drive tenåringen trenger å være kjent og komfortabel med er signalering og titting før du skifter baner. Dette er årsaken til mange ulykker hvert år, og som sådan bør de trent på riktig måte før tenåringen tar den kjørte testen. Et viktig psykologisk råd for tenåringer er å ikke tenke over noen bevegelse, ganske enkelt fordi for mye nøling noen ganger kan gjøre situasjoner verre og noen ganger til og med dødelige. Husk alltid å gå inn på den kjørte testen selvsikker og forsiktig.

Flere nyheter