Slik tar du fatt på asfaltering

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Skal du i gang med å asfaltere? Da kan det være greit å sette seg litt grundig inn i hva man skal tenke på, og om det er den beste løsningen til ditt formål. Det kan du lese litt mer om her, så du kan finne ut mer om asfaltering og hva man skal gjøre før man starter. 

Hvorfor velger mange asfalt? 

image

Men hvorfor er det egentlig så mange som velger asfalt? Hvorfor er asfalt så populært? Det er rett og slett fordi asfalt har noen svært gode egenskaper som materiale, som egner seg til en rekke forskjellige formål. Det er nettopp dette med fleksibilitet som er en del av forklaringen på hvorfor asfalt gjør seg så godt til mange ulike oppgaver. Det handler nemlig om at man enkelt kan asfaltere rundt forhindringer og lignende, noe som gjør det lett å bruke, selv på litt ufremkommelige steder. 

Det er selvfølgelig også en viktig faktor at asfalt ser bra ut – det gir nemlig en pen og jevn overflate som er behagelig å kjøre på. Det er uten tvil en av grunnene til at det er populært. I tillegg er asfalt svært enkelt å vedlikeholde, og det skal ikke mer til enn jevnlig spyling og å feie for å få asfalten til å vare så lenge som mulig. 

Dette må du huske på 

Du kan lese mer om asfalt og få flere gode tips på https://nordasfalt.no/, men det er noen ting det her verdt å notere seg før man går i gang med å asfaltere. Det er blant annet svært viktig at bærelaget er som det skal og rent faktisk tåler det man skal bruke asfalten til. Det kan være nødvendig å legge et bærelag av singel eller pukk før man asfalterer, og det er også viktig at man komprimerer dette laget godt først. 

Flere nyheter