Nye og spennende taktyper

28 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

Skal du ha nytt tak? Da kan det kanskje lønne seg å se litt nærmere på nye og spennende taktyper. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du finner helt riktig taktype og på noen spennende alternativer du kanskje ikke har tenkt på.  

Hvordan velge riktig tak? 

image

Det finnes mange taktyper å velge mellom på markedet, og hvis du skal finne en løsning som holder i mange år, er det viktig at du velger helt riktig. Det er blant annet taktyper som passer til ulike hus. Du kan kanskje ikke se for deg en arkitekttegnet moderne funkisville med teglsteinstak? Det er det en grunn til, vi må nemlig ta stilen på boligen litt med i vurderingen når vi skal velge taktype. Det er også viktig å tenke litt over hvor mye man vil investere. Det er som regel sånn at noen av de dyreste taktypene, som for eksempel naturskifer, også er taktyper som er laget for å holde lenge. Men det er det også nye og spennende materialer som gjør. Hva du skal velge avhenger altså helt av hva slags konstruksjon du skal legge nytt tak på. 

Prøv trapesplater 

Hvis du skal legge tak på en garasje eller et skur, så er det litt andre taktyper som gjelder, enn hvis det er snakk om en sveitservilla. Det er nemlig mange taktyper som egner seg spesielt godt til denne typen strukturer, spesielt hvis du ser nærmere på tak som er laget i plastikk. 

Trapesplater er gjennomsiktige og slipper inn lys. Det vil si at du faktisk kan jobbe i et mørkt skur på dagen uten å bruke lamper og lignende, og det er svært smart. Det samme gjelder for en garasje. Du hadde kanskje ikke tenkt på at det er mulig å slippe inn dagslys gjennom taket, men med trapesplater er det en reell mulighet. 

Flere nyheter