Bruker du mer aluminium enn du tror?

23 april 2021
Johanne Larsen

Sjansen er stor for at du kanskje bruker aluminium enn du tror. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor man bruker aluminium i mange sammenhenger og hva du bruker som mest sannsynlig er laget av dette spennende materialet. 

Hvorfor nettopp aluminium?

Det er faktisk ikke bare en grunn til at man bruker nettopp aluminium til mange ting, det er mange forskjellige gode grunner. Som utgangspunkt så henger det sammen med de egenskapene aluminium har. Det her nemlig sånn at aluminium er et svært slitesterkt materiale som samtidig er veldig lett. Det gjør at det egner seg til en rekke forskjellig ting, alt fra maskineri til https://alupro-n.no/aluminiumsspett.html

Det er utrolig praktisk at man kan bruke et lett materiale som tåler mye i mange sammenhenger. I tillegg er aluminium også et materiale som det er veldig lett å forme. Dermed så får man et materiale som lar seg forme til mange forskjellige design veldig lett – og dette er svært praktisk i mange sammenhenger.

Hva bruker vi aluminium til?

 

Vi bruker aluminium til overraskende mange ting. Faktisk så er det mange biler som lages av aluminium. Da kommer egenskapene inn i bildet igjen, for der er det mange ting som er positive når det kommer til bilproduksjon. Materialet er for det første lett å forme, så man kan gi en bil en sømløs og aerodynamisk form. I tillegg er det et lett materiale, så man ikke bruker unødvendig mye drivstoff – og det er solid. Det er helt klart tryggest i en solid bil. Man lager også biler av blant annet plastikk og stål, men aluminium er også blitt svært vanlig.

Det er også blitt vanlig å lage teknologi som vi har i lommen hver dag i aluminium. Både smarttelefoner og datamaskiner er ofte laget av nettopp aluminium. Det er med andre ord ikke kun aluminiumsfolie som vi bruker hver dag, som er laget av aluminium. 

Flere nyheter