Flasker med syrup på løpebåndet
Matproduksjon i Norge
Det er selvfølgelig ikke slik lenger at den maten en spiser kommer rett fra bondegården. I gamle dager var det mer eller mindre slik, der maten gjerne var helt fersk og kortreist fra den lokale bondegården. Selv om en kjøpmann gjerne ville oppbevare og distribuere varene, så var det liten produksjon involvert. Og selvfølgelig var det lite tegn til internasjonale importer.
Den dag i dag har derimot selvfølgelig feltet for matproduksjon oppstått for lengst. Dette feltet går ut på å produsere og videreutvikle maten som kommer fra bønder og råvarer fra andre kilder, hvorvidt det er havet, skogen, eller andre naturressurser. For eksempel skal maten konserveres, pakkes ned, settes merkelapper på, og mange andre prosesser før den sendes ut til sluttkunden!
Fra råvare til spisebordet!
I det hele tatt tas maten fra råvarer til spisebordet i løpet av denne prosessen. Det er gjennom utstyr slik som fra https://volf.no/ at vi får gjennomført dette. I årevis tok mennesker seg av store deler av jobben med å møte de behovene som nordmenn hadde til mat, da i form av å pakke ned, sette merkelapper, og distribuere maten til våre spisebord.
I dag er det selvfølgelig produksjonsutstyr, riktignok styrt av mennesker, som hjelper oss med denne jobben. Uten dette utstyret er det faktisk slettes ikke sikkert at vi kunne ha møtt alle de behovene nordmenn har til mat. Da ville det nok fort ta en god del flere dager før maten vi ønsket var i butikken, og hyllene ville ikke vært like fullstappede med goder!
Vi kan prise oss lykkelige over at butikkene har hyllene fulle av mat, for det finnes tross alt en rekke land der ute som hverken har råvarene og ressursene, eller produksjonsutstyr til å kunne fylle hyllene på samme måte som oss nordmenn! Så neste gang du drar på butikken, tenk litt over dette!