Sånn skjemmer du bort føttene dine

20 mai 2021
Johanne Larsen

Føttene er en kroppsdel vi ofte glemmer, og det er kanskje fordi den er så langt fra hodet, og her i nord – også ute av syne. Derfor så er det lett å glemme at vi skal stelle godt med føttene våre. Her skal vi se litt nærmere på hvordan.

Gode sko og fotpleie

Noe av det første man skal se på når man skal skjemme bort føttene, er faktisk gode sko. Mange går i dårlige og ukomfortable sko, fordi vi vil se bra ut, men det er på ingen måte en god løsning for føttene dine. Det kan nemlig gjøre at man får vondt i både korsrygg, hofter og bekken – og hvis du plages med dette, ja, så kan det faktisk skyldes dårlig fottøy.

Det er også lurt å gå til fotpleie en gang i mellom og få en god fotmassasje og stell av føtter.

Finn hjelpemidler 

Det er flere enn man kanskje skulle tro som ville ha godt av ortopediske hjelpemidler for at føttene og dermed også resten av kroppen, skal ha det så godt som mulig. Føttene er lette å overse i en travel hverdag, men det er mange muligheter hvis man vil få hjelp. En profesjonell ortoped kan nemlig spesialtilpasse såler til dine ortopediske behov og dermed også gi deg den støtten du trenger. En ortoped kan også hjelpe med en rekke andre ortopediske hjelpemidler som kan gjøre hverdagen litt lettere og mer behagelig. Hvis du er på jakt etter en god ortoped, så trenger du ikke nødvendigvis lete så langt. Du kan for eksempel finne ortopediske hjelpemidler i Namsos, eller der du er. Det finnes heldigvis mange steder i Norge som kan hjelpe deg med dine ortopediske behov.

Med de riktige ortopediske hjelpemidlene, så kan du avhjelpe og forebygge en rekke plager. Det er viktig å huske at føttene faktisk skal bære deg gjennom hele livet, og derfor skal vi ta godt vare på dem. 

Flere nyheter