Mannen elsker utvilsomt verktøy!

04 november 2019
Mathias Bjelland
Mannen elsker utvilsomt verktøy!

Dreieverktøy og deres mange bruksområder

Noen av dere har kanskje kommet over dokumentarer om hvordan visse ting lages. Dokumentaren vil vanligvis lede deg gjennom fabrikkgulvet og dekke hvert viktig trinn i produksjonsprosessen og hvordan råvarene kommer sammen for å lage det ferdige produktet. Når det kommer til tre ornamenter eller tre elementer med gode mengder detaljer på dem, kommer på et tidspunkt et dreieverktøy til å spille inn.

Dreiverktøy er verktøy som er designet for å skjære i råstoff, vanligvis tre eller metall, med visse intervaller og dybder for å produsere en forhåndsbestemt design. Verktøyene må lages skikkelig til formålet for å kunne etse ut designet uten å skade selve materialet. Dette er spesielt viktig for tre, bare på grunn av kornmønstrene som er til stede.

Et verktøy som alle menn bør ha i boden sin

Det finnes også forskjellige typer dreieverktøy som brukes til forskjellige formål på grunn av deres egenskaper. For eksempel brukes den spinnende grovbjelken for å lage relativt bredere og grovere snitt i råmaterialet. Det brukes vanligvis ikke i sluttfasen av produksjonen, men snarere i de tidligere stadiene for å starte prosessen ved å ta ut gode biter av unødvendig materiale for andre verktøy for å foredle den ytterligere.

I kontrast til dette, finnes spindelhylsen, også kjent som den grunnede riflede gaugen. Spindelhylsen brukes mot de senere produksjonsstadiene, mest for å lage viker, perler og andre lignende finpreg før den slipes og røres opp. Et typisk dreieverktøysett vil bestå av disse to i tillegg til enten tre eller fire forskjellige verktøy for å kunne jobbe med et stykke råstoff fra start til slutt og produsere et kvalitetsprodukt.

Alt dette er altså en prosess for at menn skal kunne bruke dette verktøyet til dets oppgaver. Om du enda ikke har et dreieverktøy, så bør du vurdere å legge dette til i samlingen!

Flere nyheter