Hårtap er vanlig hos de fleste menn

29 mars 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Hårtap er vanlig hos de fleste menn

Mange menn opplever hårtap i ung alder som ikke nødvendigvis bunner i annet en gener og arv. Hvis du tar en titt i familiens fotoalbum vil du raskt kunne danne deg et bilde over hvordan hårveksten har vært hos familiens øvrige menn. Dessverre er det vanlig at menn mister håret tidlig i forbindelse med eksempelvis hormonforandringer. 

Dersom du opplever plutselig hårtap bør du derimot ta kontakt med lege for å undersøke om du er syk, eller trenger kosttilskudd. Hvis det ikke finnes noen andre grunner enn alder, kan du kontakte fagpersoner som har kunnskap om hårtap menn behandling. Du kan enkelt få tilgang til effektive behandlinger, som ulike kurer eller kosmetiske inngrep.

Hormonene dine kan være en av årsakene til at du mister mer hår enn vanlig. Mannlig hormoner betegnes som Androgene, og kan påvirke både hud og hår. Huden har faktisk stor betydning på om hårveksten din endrer seg eller ikke. Dette da hårsekkene som ligger under huden stadig blir mindre og svakere. Håret blir derfor tynnere og produksjonen av nye hår avtar.

Tidlig behandling kan motvirke hårtap

Det er vanlig at menn mister håret allerede fra tidlig tyveårene. Som regel har dette en stor sammenheng med gener og arv. Du kan også miste håret om du er påvirket av stress eller har dårlig kosthold.

Dersom du er en av dem som ikke ønsker å oppleve tidlige hårtap, bør du derfor være oppmerksom på hva du du spiser og hvilke gener du har. Det finnes derimot et stort utvalg av hårtap produkter i markedet i dag.

Du kan derfor få god tilgang til mange gode behandlinger som kan motvirke hårtapet. Det kan derfor være lurt at du eventuelt begynner tidlig med behandling, for å motvirke at hårsekkene mister sin funksjon. Med riktig behandling på et tidlig stadium vil du få bedre effekt senere i livet.

 

Flere nyheter