Flotte dører til balkongen

14 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Skal du få etablert ny balkong eller trenger den gamle døren bare til å bli skiftet ut? Da skal du til å velge den helt perfekte balkongdøren for dine ønsker og behov. Men hva bør du egentlig tenke over før du velger?

Hvilken balkongdør bør du velge?

En balkongdør er vanligvis en dør som nesten er helt av glass, nettopp for å få inn masse lys og samtidig gjøre balkongen til en mer integrert del av rommet og hjemmet. Men det finnes forskjellige løsninger til balkongdører som varierer i utseende og konstruksjon, og det er forskjellige detaljer du bør tenke over:

Hvilket materiale?

Balkongdører finnes vanligvis i tre forskjellige materialer; enten tre/alu, tre eller plast. Tre/alu er nok den mest populære varianten, fordi den er nesten fri for vedlikehold, og du samtidig får et veldig flott og naturlig uttrykk. Men det riktige valget avhenger altså av dine behov og ønsker til utseende.

dør og vindu

Hvilken stil?

Du kan velge ulike farger og uttrykk, for eksempel med sprosser eller uten. For eldre bygninger bør du kanskje velge en mer klassisk stil, mens de nyere hus passer best med moderne dører. Fargene finnes i nesten alle de varianter du kunne ønske deg.

Hvilken konstruksjon og åpning?

Noe av det viktigste å tenke på er hvordan balkongdøren skal åpnes. Vil du ha en 2-veis balkongdør eller kanskje en skyvedør, og skal den være dobbelt eller enkelt? Her må du også tenke over, om det er behov for brems på døren.

Skal den ha lås?

De fleste balkongdører produseres uten utvendig vrider. Ønsker du ekstra høy sikkerhet kan du med fordel velge en dør med innvendig lås slik at du kan gjemme bort nøkkelen når du ikke er hjemme, og tyver derfor ikke vil ha muligheten til å bruke den som fluktvei.r du er hjemme.

Flere nyheter