Dinosaur, prinsesse – hvordan forholder man seg til lekefaser?

15 februar 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er gjerne sånn at barn gjennomgår flere ulike faser når det kommer til hva de er interessert i og hva de liker å leke eller leke med. Det er jo ikke så rart, sånn kan vi voksne også oppleve å ha det – bare tenk på når du får ny klesstil eller begynner med en ny hobby eller interesse. Men med barn kan det være litt vanskelig å vite hvilke faser man skal kjøpe mye til, og hvilke som går over. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hva går over?

dinosaur

Barn har altså flere ulike faser, og det kommer som regel av at de har oppdaget noe nytt. Kanskje har de sett en reklame på tv, på nettet eller snakket med vennene i barnehagen eller skolen, som har fått noe nytt. Det er jo gjerne sånn at reklamer for leker kan være veldig forførende, og dermed så er det lett for barn å la seg rive med av noe nytt. Så kan de ha en dille som varer i lang eller kort tid. Det er selvfølgelig surt å investere mye i noe som går over nesten med en gang, mens andre faser er mye mer konsekvente. Derfor kan det være lurt å kjøpe ting som kan selges videre, av høy kvalitet, så man ikke trenger å beholde ting som ikke blir brukt, eller kaste ting som er fullstendig brukbare – og som noen andre med eksempelvis en dinosaur-fase kan kose seg med. 

Finn leker på nettet

Uansett hva barnet ditt er interessert i, er det heldigvis mulig å finne et stort utvalg leker på nettet. Når du kjøper leker online, er det som regel mye lettere å finne akkurat det du er på jakt etter, og man slipper ofte å gå på kompromiss med farge og størrelse og lignende, fordi det er så mye mer å velge mellom.  

 

Flere nyheter